Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@16:43:28 GMT

آمادگی وکلای اصفهان برای کمک به کاهش آلودگی هوا

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۷۹۱۳۳

آمادگی وکلای اصفهان برای کمک به کاهش آلودگی هوا

تعدادی از وکلای دادگستری استان اصفهان با انتشار بیانیه‌ای، آمادگی خود را برای کمک به رفع آلاینده‌های جوی و بهبود وضعیت هوای کلانشهر اصفهان اعلام کردند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ۲۴۰ نفر از وکلای عضو کانون وکلای دادگستری اصفهان با انتشار بیانیه‌ای بر ضرورت اقدام جدی مسئولان در کاهش آلودگی هوای کلانشهر اصفهان تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه که خطاب به عباس رضایی، استاندار اصفهان صادر شده است با اشاره به حقوق قانونی شهروندان در برخورداری از هوای پاک، به سهم منابع مختلف در آلودگی هوای اصفهان اشاره و از مدیریت ارشد استان خواسته شده قاطعانه با این عوامل برخورد شود.

متن بیانیه وکلای دادگستری استان اصفهان درباره آلودگی هوا که به امضا ۴۳۰ نفر از وکلا رسیده به این شرح است:

"جناب آقای دکتر عباس رضایی، استاندار ارجمند و نماینده عالی دولت جمهوری اسلامی ایران در استان اصفهان

سلام علیکم؛

همانگونه که مستحضرید کیفیت هوای شهر اصفهان و تعدادی دیگر از شهرها و شهرستان‌های استان طی سال‌های اخیر با وضعیتی رو به رو شده است که به جای شمارش روزهای دارای هوای آلوده و ناسالم ناچار به شمارش روزهای دارای هوای پاک و سالم هستیم؛ لذا ما امضا کنندگان این بیانیه به عنوان شماری از پنج میلیون نفر شهروند ساکن استان و همچنین به عنوان وکلای دادگستری که دفاع از حقوق شهروندان را رسالت اجتماعی خود می‌دانیم، موارد ذیل را اعلام می‌داریم:

۱- «حق بر سلامت» و «حق بر محیط زیست» به عنوان دو حق پذیرفته شده از حقوق بشری، در موازین بین المللی و قوانین موضوعه کشورها نهادینه و ساز و کارهای دادخواهی مؤثر آنها نیز پیش بینی شده است. این دو حق در اصول متعدد قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران من جمله بند دوازده از اصل سوم و اصل پنجاهم به رسمیت شناخته شده و در قوانین عادی کشور همچون قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶ نیز تصریح و تثبیت شده است. همچنین مسئولیت ایفای این دو حق شهروندان بر عهده ارکان و نهادهای حاکمیتی قرار گرفته

است .۲- بر اساس یافته‌های دو پژوهش که به سفارش مدیریت شهری اصفهان و توسط "دانشگاه اصفهان" و "دانشگاه صنعتی اصفهان" انجام شده است، در سهم بندی منابع مختلف در انتشار آلاینده‌های هوا در خصوص ذرات معلق آلاینده (PM)، سهم صنایع و صنوف فعال در سطح استان نزدیک به ۹۵.۴ درصد، منابع متحرک جاده‌ای و غیر جاده‌ای نزدیک به ۴.۵ درصد و منابع مسکونی و تجاری ۰.۱ درصد ارزیابی شده است. انتشار و انباشت ذرات معلق آلاینده(PM) در روزهای سرد سال موجب تاری هوا و کاهش میدان دید شده و سبب بروز سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی، ریوی و… می‌شود؛ همچنین بر پایه این دو پژوهش در خصوص آلاینده مونوکسید کربن (CO) ، سهم صنایع و صنوف ۱۸.۶ درصد، منابع متحرک جاده‌ای و غیر جاده‌ای حدود ۸۱ درصد و منابع مسکونی و تجاری ۰.۵ درصد اعلام شده است. به منظور جلوگیری از اطاله کلام از ذکر سهم منابع در انتشار آلاینده‌های دیگر نظیر اکسیدهای نیتروژن (NOx) ، دی اکسید گوگرد (SO2) و ترکیبات آلی فرار( VOC)خودداری می‌گردد.

۳- با توجه به داده‌های فوق الذکر، وضعیت امروز محیط زیست استان اصفهان، ریشه در نوع رویکرد توسعه صنعتی استان طی پنج دهه‌ی گذشته دارد. به نظر می‌رسد شرایط موجود گواه این ادعاست که ادامه روند توسعه صنعتی استان نتیجه‌ای جز ادامه مصرف و تخریب منابع محیط زیستی و در نتیجه نقض «حق بر سلامت» و «حق بر محیط زیست» شهروندان و نسل آینده ندارد.
استان اصفهان با توجه به داشته‌های فرهنگی، اقلیمی و تاریخی خود ظرفیت لازم به منظور توسعه بر مبنای صنایع خلاق، انواع رسته‌های صنعت گردشگری و اقتصاد دانش بنیان به عنوان صنایع سبز را دارد؛ همچنین لزوم گسترش حمل و نقل عمومی پاک، نوسازی ناوگان حمل و نقل در بخش عمومی و خصوصی و استفاده از انرژی‌های پاک انکار ناپذیر است.

ما امضا کنندگان این بیانیه با علم و درک نسبت به شرایط سیاسی داخلی و بین المللی، وضعیت اقتصادی کشور، امکانات و محدودیت‌ها و هزینه‌های گزاف این تغییر رویکرد و همچنین لزوم توجه دقیق به جوانب فرهنگی و اجتماعی آن، بر این باوریم که حاکمیت در سطح ملی و استانی موظف به اتخاذ تصمیماتی بزرگ برای رفع این معضل بزرگ در جهت ایفای حقوق مردم بوده و خواهد بود.

شایان ذکر است آمادگی خود به عنوان بخشی از جامعه بزرگ وکالت استان اصفهان برای در اختیار گذاشتن دانش و تجربه حقوقی و هرگونه همکاری در بهبود وضعیت موجود و ایفای حقوق مردم را اعلام می‌داریم.

در پایان برای جنابعالی و سایر خادمان ملت تندرستی و توفیق الهی در انجام وظایف قانونی و انسانی را از درگاه خداوند بصیر، علیم و قادر خواستاریم. "

کد خبر 468489

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حقوق شهروندی کلانشهر اصفهان شهرهاي ايران آلودگی هوا کیفیت هوا هوای سالم هوای ناسالم كانون وكلا استقلال کانون وکلا استاندار اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وکلای دادگستری استان اصفهان آلودگی هوا جاده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۹۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود

فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان گفت: سال ۱۳۹۶ نیز قانون هوای پاک تصویب شد که مفاد متعددی دارد، اما با گذشت سال‌ها همچنان عمده مفاد این قانون اجرایی نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا معافی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: طی سال ۱۹۵۲، ساکنان لندن پنج روز آلودگی شدید هوا را تجربه کردند و آمار بالایی از مرگ‌ومیر در پی آن به ثبت رسید که این موضوع منجر به وضع قانون هوای پاک در لندن شد.

وی افزود: سال ۱۳۹۶ نیز قانون هوای پاک تصویب شد که مفاد متعددی دارد و از جمله آن می‌توان به لزوم استفاده و بهره‌مندی از سوخت مناسب و رفع آلودگی واحدهای صنعتی در مهلتی معین اشاره کرد، اما با گذشت سال‌ها همچنان عمده مواد این قانون اجرایی نشده است.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان تصریح کرد: طبق اعلام مسئولان مربوطه در سال ۱۳۹۳، شاهد ثبت ۸۵ هزار مورد سرطان جدید بودیم و در سال ۱۴۰۰، صحبت از ثبت ۱۱۲ هزار مورد و پیش‌بینی‌ها بر این بود که در سال ۱۴۰۴، شاهد ثبت ۱۶۰ هزار مورد سرطان جدید باشیم، اما با گذشت دو سال و در سال ۱۴۰۲، طبق اعلام مسئولان بهداشت کشور، ۱۶۰ هزار مورد سرطان جدید به ثبت رسید.

معافی با بیان اینکه میزان تولید گازهای نامناسب در کشور برابر با ۱۱۵ میکروگرم و میزان متوسط جهانی تولید این گازها برابر با ۶۳ میکروگرم است، ادامه داد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در جمعیت زیر ۱۵ سال، ۱۵ مورد مبتلا به سرطان شناسایی می‌شود که این آمار قابل توجه است.

وی با تاکید بر اینکه آلودگی هوا به خصوص آلودگی ناشی از ترافیک، نقش اساسی در سرطان اطفال دارد، گفت: تماس مادر باردار با مواد سمی از جمله انواع سموم و هوای آلوده نیز می‌تواند منجر به افزایش ریسک ابتلای فرزند پس از تولد به سرطان شود.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان با بیان اینکه تماس شغلی والدین با مواد سرطان‌زا حتی پیش از ازدواج در بروز سرطان در کودکان مؤثر است، اضافه کرد: به طور قطع نمی‌توان در یک جامعه آلوده، فضایی امن از لحاظ ریسک ابتلاء به سرطان برای فرزندان ایجاد و آنها را در یک محفظه قرنطینه کرد، از همین رو تمام افراد جامعه در خصوص کاهش آلودگی هوا باید به رسالت فردی و اجتماعی خود پایبند باشند.

کد خبر 751434

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • شیراز چگونه یک کلان‌شهر بدون آلودگی هوا شد؟
  • شیراز چگونه کلان‌شهری بدون آلودگی هوا شد؟
  • کیفیت هوای تهران امروز چگونه است؟
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان ناسالم است/ کاشان در وضعیت قرمز آلودگی