Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، محمدرضا طلایی  با اشاره به کامل نبودن پژوهش صورت گرفته در خصوص منابع آلاینده هوای اصفهان اظهار کرد: اطلاعات پژوهش‌ها خام بوده و نمی‌توان بر اساس آن نقش آلاینده‌ها را مشخص کرد، برای مثال اگر یک منبع تولید کننده آلاینده در وسط شهر و دیگری در ۵۰ کیلومتری شهر آلودگی تولید کند، باوجود یکسان بودن نرخ انتشار آلودگی آن‌ها، نمی‌توان سهم این دو منبع را در آلودگی شهر یکسان در نظر گرفت، در حالی که در پژوهشی که ما انجام دادیم صرفا بحث انتشار آلودگی مطرح بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوا در پژوهشکده محیط‌ زیست دانشگاه اصفهان با بیان اینکه مردم باید بدانند که میزان انتشار آلودگی توسط منبع‌های آلودگی الزاماً به معنی میزان تأثیرگذاری نیست، گفت: نمی‌توان دو منبع تولیدکننده آلاینده را فقط به میزان آلودگی که تولید می‌کنند و ازنظر تأثیرگذاری مقایسه کنیم و این یک سهم‌بندی نادرستی است.

وی ادامه داد: اگر منبعی در ۵۰ کیلومتری شهر باشد به دلیل رقیق شدن فقط ۵ درصد در آلودگی هوا تاثیرگذار است،  اگر تمامی سناریوها را فقط برای منبع خارج از شهر در نظر بگیریم، یعنی فقط به میزان رهاسازی آلودگی نگاه کردیم و به آلودگی رهاشده که بعد از طی مسیری به سطح شهر می‌رسد، توجه نکردیم.

طلایی با اشاره صحبت‌های مسئولان مبنی بر اینکه ۱۱ درصد آلاینده‌ها سهم خودرو و ۶۷ درصد سهم صنایع است، گفت: در اعلام نتایج پژوهش تعجیل شده و هنوز نتیجه نهایی به تایید نرسیده است،  این درصدها، درصد انتشار است و حتی اگر شاخص‌های دیگر را درنظر نگیریم خود این آلودگی تقسیم بندی دارید و باید بر اساس آن مشخص کرد که کدام یکی از انواع ذرات توسط منبع آلاینده تولید می‌شود، ۵ نوع آلایندگی داریم ازجمله ذرات معلق، اکسیدهای نیتروژن، اکسیدهای گوگرد، ترکیبات آلی فرار و مونوکسید کربن که هرکدام تأثیرگذاری متفاوتی دارد.

این پژوهشگر تأکید کرد: وقتی ما می‌خواهیم سهم یک منبع از آلودگی را مشخص کنیم، نمی‌توانیم همه این‌ها را باهم ارائه کنیم و نوع و غلظت آن‌ها متفاوت است و اگر بخواهیم درصدهای انتشار را ارائه کنیم باید برای ۵ نوع آلاینده جدا آمار دهیم که اکنون داده‌ها نهایی شده و یک سری اندازه‌گیری و تائید ناظرها باقی‌مانده است.

طلایی با بیان اینکه بعد از اتمام این کارها باید جلسه‌ای بگذارند و تمامی این صحبت‌ها انجام بگیرد، خاطرنشان کرد: این اندازه‌گیری‌ها یک ماهی زمان می‌خواهد و بعد از تائید ناظر نهایی می‌شود و در بحث آلاینده‌های خودرو دو بخش‌داریم،  یکی جاده‌ای که شامل ماشین‌های سواری و موتورسیکلت‌ها و بخش غیر جاده‌ای که شامل هواپیما و ماشین‌آلات کشاورزی است که اندازه‌گیری‌های این بخش تمام‌شده است.

مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوا در پژوهشکده محیط‌ زیست دانشگاه اصفهان با اشاره به‌اندازه گیری‌های حوزه صنعت، اظهار داشت: در حوزه صنعت این آمار تکمیل‌نشده است و بعد از تکمیل باید منتظر تائید ناظرها باشیم.

وی با بیان این که پژوهش صورت گرفته مربوط به شرایط معمول و میانگین سالانه است نه چنین روزهایی که شاهد وارونگی دما هستیم، اضافه کرد: در حالت عادی وقتی از یک واحد صنعتی دود آزاد می‌شود و به سطح شهر اصفهان می‌رسد ده‌ها برابر رقیق‌تر می‌شود اما در مواقع خاص به دلیل وارونگی دما در سطح شهر انگار در یک محیط بسته این دود آزاد می‌شود، باید برنامه‌ای تعیین کنیم که به‌طور جامع آلودگی سطح شهر را طی کل سال کاهش بدهیم.

طلایی افزود: با اتمام این پروژه ما درصد سهم انتشار را بیان می‌کنیم که هر بخش چه قدر سهم دارد ولی نمی‌توان با این پروژه فهمید که هر بخش چه قدر در آلودگی هوا تأثیر می‌گذارد.

مدیر گروه پژوهشی آلودگی هوا در پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان، گفت: محاسبه‌ای که سال قبل انجام شد نشان داد ۲۶ هزار میلیارد تومان هزینه‌ ضرر آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور بوده است که اکنون این رقم افزایش کرده است و نمی‌توان از یک پروژه ۵۰۰ میلیونی انتظار رفع تمامی مشکلات را داشت، یک کار پیوسته است و به بودجه بیشتر نیاز دارد.

به گزارش فارس، ۲۰ آذرماه بود که کوروش محمدی رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای شهر اصفهان و نمایندگانی از محیط زیست و شهرداری طی یک نشست خبری نتایج به دست آمده از دو مطالعه کیفی آلاینده‌های هوای اصفهان را اعلام کردند؛ با استناد به این پژوهش شهردار اصفهان اعلام کرده بود ۱۱ درصد آلاینده‌های شهر اصفهان سهم خودرو و ۶۷ درصد سهم صنایع است.

طرح‌های کنترل آلودگی هوا در اصفهان ناموفق است

هوای اصفهان در وضعیت قرمز قرار گرفت

کد خبر 473220 برچسب‌ها آلودگی هوا استان اصفهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۰۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

همشهری آنلاین- سیدمحمد فخار: میزان پساب روزانه کارواش‌ها معادل آب مصرفی 11500نفر است و باید برای کنترل این میزان آب و تصفیه آن اقدام فوری و جدی صورت گیرد.

هم‌اکنون مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی ۲۶۳واحد از کارواش‌ها در تهران در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده است. طی سال‌های گذشته، واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی براساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیأت وزیران در ۲۷اسفند سال ۱۴۰۱، همه واحدهای خدماتی درصورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند.

کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط‌زیست تهران قرار دارند. رئیس اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران با اعلام خبر شناسایی ۱۶۲کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته می‌گوید: پساب این حرفه مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی است که باید با آن برخورد شود.
به‌گفته الهه بیگی، اداره‌های محیط‌زیست شهرستان‌های استان تهران، کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آنها را بررسی می‌کنند و اگر در بازدید متوجه آلایندگی شوند، به صاحبان کارواش اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از 2هفته است. اگر این کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. او ادامه داد: اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط‌زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود. این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلایندگی آنها تشخیص داده‌می‌شود، هر 3ماه اطلاعات‌شان در سامانه جامع بارگذاری و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

استانداردسازی کارواش‌ها
براساس اعلام اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران، ۲۶۳مورد کارواش در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده اما تعداد کارواش‌های مشمول فهرست صنایع آلاینده بیش از اینهاست. عمده مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها مربوط به پساب است و اگر پساب آنها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، آلاینده محسوب می‌شود چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط‌زیست می‌شود. اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و درصورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد.
بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آنهاست، چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است. براساس بازدیدهای انجام‌شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته و اغلب آنها به استانداردهای محیط‌زیستی واقف هستند، چراکه در اخطاریه‌های صادرشده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب را باید داشته باشند.

مکث
ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

طبق اطلاعات سامانه بهداشت محیط کسب‌وکار، میزان آب مصرفی در کارواش‌ها بین ۱۵۰‌تا۴۰۰لیتر به ازای هر ماشین تخمین زده می‌شود. هم‌اکنون بالغ بر ۳۰۰کارواش در سطح شهر تهران با احتساب تولید میانگین پساب روزانه هر واحد 5هزار لیتر و در مجموع روزانه بیش از 1.5میلیون لیتر پساب آلوده به منابع پذیرنده کلانشهر تهران اضافه می‌کنند. به این ترتیب سالانه 547میلیون لیتر پساب وارد محیط‌زیست می‌شود که این رقم اندازه نصف دریاچه چیتگر است. به دیگر سخن کارواش‌های تهران هر 2سال حجمی اندازه یک دریاچه چیتگر پساب آلوده وارد محیط‌زیست این شهر می‌کنند و باید هرچه سریع‌تر به آن رسیدگی شود.

کد خبر 850361 برچسب‌ها تهران محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • ضرب الاجل معاون رییس جمهور به یک کارخانه آلاینده در سلفچگان
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان ناسالم است/ کاشان در وضعیت قرمز آلودگی
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • هوای رباط کریم تقریبا سالم است/خرابی دستگاه پایش آلودگی هوا