Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس رضایی روز شنبه در همایش یک گام برای سلامتی قلب در تالار شریعتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: از زمانی که به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شدم اولویت‌های فراوانی برای این استان در نظر گرفتیم که از جمله این اولویت‌ها آب‌، هوا و محیط زیست بود.

وی بیان کرد: از آنجایی که دانشگاه منشا تحول است باید  برای کاهش آلاینده‌ها، دانشگاه‌ها ما را یاری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: معتقدم ضرورت‌هایی وجود دارد که از جمله آن‌ها همکاری تمامی دستگاه‌ها همچون دولت، ملت و سازمان‌های مردم نهاد است.

رضایی تصریح کرد: استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی و عدم استفاده از خودروهای شخصی مقوله ای ست که برای جلوگیری از آلودگی هوا موثر است همچنین پایش مستمر وضعیت آلاینده‌ها توسط ایستگاه‌ها، استانداردسازی خروجی دودکش‌ها از جمله اقداماتی است که در راستای جلوگیری از آلودگی هواصورت گرفته است.

وی اظهارداشت: باید صرفه جویی در مصارف سوخت طبیعی صورت بگیرد که مصرف بی رویه انرژی باید به یک فرهنگ تبدیل شود.

 ۴۵ درصد ایرانیان دچار فقر حرکتی هستند

وی درباره سلامت قلبی خاطرنشان کرد: در حقیقت کارمندان دارایی ناملموس و ارزشمند برای ایمن سازی آینده هستند، فکر می‌کنیم زمان آن فرا رسیده که سازمان‌ها ارزش بخشیدن به کارمندانشان را به عنوان مهم‌ترین دارایی مجموعه، را به عنوان رفتاری سازمانی پیش بگیرند.

وی با اشاره به عوامل خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی گفت: کم تحرکی، اضافه وزن، پرفشاری خون، دیابت، استعمال دخانیات و چربی خون بالا است.

استاندار اصفهان بیان کرد: ۴۵ درصد ایرانیان دچار فقر حرکتی هستند، مدت زمان نشستن با مرگ زودهنگام به هر دلیلی و مرگ ناشی از بیماری قلبی و عروقی در گروه‌های با حداقل میزان تحرک جسمی مرتبط است.

 نقشه جامع سلامت اصفهان در شورای برنامه‌ریزی به تصویب رسید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: نقشه جامع سلامت استان در شورای برنامه ریزی و توسعه تصویب شده است.

طاهره چنگیز ادامه داد: ملاک عملکرد ما و سایر دستگاه‌ها در چند سال آینده نقشه جامع سلامت خواهدبود از این رو این نقشه تا سال ۱۴۰۴ مشخص شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: امیدوارم هماهنگی درون استانی به گونه‌ای باشد که کاهش مصرف نمک، توقف رشد چاقی و دیابت دراستان موفق باشد.

وی با بیان اینکه البته برخی از شاخص‌ها نیازمند عزم جدی است، تصریح کرد: آلودگی هوا و مصرف دخانیات شاخص نیازمند مشارکت نهادهای دولتی وسازمان‌های مردم نهاد و بخش خصوصی است.

چنگیز ادامه داد: بر این باوریم که سازمان‌های مردم نهاد در حوزه سلامت عضوی از نظام سلامت هستند، نظام سلامتی شامل افرادی است که در برطرف کردن ریزفاکتورها دخیل‌اند و ‌می‌توانند به سبک زندگی‌ مردم کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: باید راه و رسم مطالبه‌گری و حمایت موثر واقع شود که باید سازمان‌های مردم برای اقدامات مناسب حمایت طلبی کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: یکی از مشکلات استان آلودگی هوا است که منشا آن سوخت‌های فسیلی منازل و خودروها و بخشی هم به صنایع آلاینده باز می‌گردد.

وی ادامه داد: افراد جامعه می‌توانند در ایجاد و پیشگیری از آلودگی هوا موثر باشند که سازمان‌های مردم نهاد در جلوگیری از ارتقا آلایندگی عمومی موثرخواهند بود.

چنگیز اظهارداشت: بحث جلوگیری از ورود مواد آلاینده محیط زیست به جو را باید در دستور کار داشته باشیم ‌و باید همه نهادهای استان حمایت کرده تا استانداردهای لازم در رابطه با آلودگی هوا ایجاد شود چرا که تا روزهای آتی وارد چرخه تشدید آلودگی هوامی‌شویم که برای بیماران قلبی وعروقی بسیار مضر است.

به گزارش ایرنا، ۲۹ سپتامبر روز جهانی قلب، فرصتی برای مشارکت جمعی در برنامه‌های پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی عروقی و داشتن قلب سالماست همچنین شعار هفته جهانی سلامت قلب به عنوان “قلب من، قلب تو” نامگذاری شده است.

۹۹۱۳/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آلودگی هوا اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۷۱۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌دوشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ شاخص کیفیت هوا با عدد ۸۹ در شرایط سالم (زرد) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۵۸ در وضعیت ناسالم (نارنجی) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های انقلاب با شاخص ۱۰۲ ناسالم (نارنجی)، رهنان با شاخص ۹۳، کردآباد و دانشگاه صنعتی با شاخص ۸۴، پارک زمزم با شاخص ۸۰، ولدان با شاخص ۷۸، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۷۵، سپاهان‌شهر با شاخص ۷۴، فرشادی با شاخص ۷۳، کاوه با شاخص ۶۷، فیض با شاخص ۶۴ و میرزاطاهر با شاخص ۶۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم گفت: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

وی با اشاره به گزارش هواشناسی و پیش آگاهی کیفیت هوا خاطرنشان کرد: طی بررسی نقشه‌های هواشناسی، امروز از نیمه غربی استان شرایط افزایش ابر و بارش‌های رگبار بهاری پیش‌بینی می‌شود و به تدریج برخی دیگر از نواحی را فرا خواهد گرفت، برای روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری در سطح استان افزایش سرعت وزش باد و تندباد لحظه‌ای مورد انتظار است. آسمان شهر اصفهان نیز امروز قسمتی ابری کم کم افزایش ابر، رگبار و رعدوبرق، گاهی وزش باد خواهد بود.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۸۹ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد، ایستگاه‌های احمدآباد با شاخص ۱۲۵، پروین و خرازی با شاخص ۱۰۵ در موقعیت هوای ناسالم (نارنجی) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت قهجاورستان با شاخص ۱۶۲ ناسالم (قرمز)، زرین‌شهر با شاخص ۱۲۳ و شاهین‌شهر با شاخص ۱۰۱ ناسالم (نارنجی)، کاشان با شاخص ۵۸، خمینی‌شهر با شاخص ۵۹، نجف‌آباد با شاخص ۹۴، سجزی با شاخص ۹۲ و مبارکه با شاخص ۷۳ سالم (زرد) ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 750991

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • ترجیح اتوبوس‌های برقی برای چیست؟
  • ۴۵ درصد جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند / پوسیدگی دندان؛ شایع‌ترین بیماری بشر
  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای اصفهان ناسالم است/ کاشان در وضعیت قرمز آلودگی
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • تعیین‌تکلیف ۱۷۰ خودروی توقیفی ‌مبارزه با مواد مخدر در اصفهان
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت